Een angst ben je niet. Een angst is niet van jou! – Je draagt het slechts met je mee.

En dit is één van de mooiste inzichten die ik zelf heb ontdekt, tijdens mij eigen traject. Want hoe fijn is het om nu te lezen, dat er voor angsten een oplossing is via een unieke hypnotherapie methode. Zelf heb ik een zeer lange tijd met diverse angsten rond gelopen, door mijn sportongeluk – Whiplash. Door dit sportongeluk viel mijn fundering letterlijk in elkaar en daarbovenop ontwikkelde ik naast alle bij behorende klachten die horen bij een Whiplash ook nog eens angsten.

De sociale angsten waren het sterkst. Ik kreeg het al benauwd en hartkloppingen als ik eraan dacht om me onder de mensen te bevinden. Door mijn eigen geschiedenis met angsten, heb ik hierin mijn specialisme gevonden. Inmiddels ben ik opgeleid door zoals Edwin Selij zichzelf noemt “de Fobiedokter”. Hij heeft mij al zijn skills aangeleerd en het stokje overgedragen, aangezien hij zelf geen sessies meer doet.

Een angst is heel natuurlijk. Het behoort namelijk tot één van onze overlevingsstrategieën. Het leidt tot voorzichtigheid of tot vluchten, en kan dus nuttig zijn als je jezelf moet beschermen.

Angst is dan ook een primaire emotie en het is goed dat we die hebben. Het is alleen jammer dat er heel veel mensen tegenwoordig irreële angsten hebben. Kijk iedereen is wel eens angstig. Angst is een normale reactie bij (echt) dreigend gevaar. En daar zit hem het verschil in. Want als jij nu realistisch nadenkt over jouw angst, is er dan ‘echt’ gevaar waarin je je op dat moment verkeerd? Is dat gevoel wat jij op dat moment ervaart, wel reëel? Waarschijnlijk niet.

Geregeld is iemand bang terwijl daar op dat moment weinig of geen aanleiding voor is. Als de angst erg groot is en/of lang aanhoudt, kun je daar in het dagelijks leven behoorlijk last van hebben. En misschien herken je je in het volgende. Dat je als het ware bang bent voor je eigen angst en bang bent voor de situaties waarin de angst eventueel naar boven kan komen.

Hoe komen we aan onze angsten?

Angst en onzekerheid komen mede voort uit een eerder – wanneer dan ook – doorgemaakte ‘traumatische’ gebeurtenis. Het gaat hierbij niet om de gebeurtenis zelf maar om de emoties die wij aan een gebeurtenis koppelen zoals angst, verdriet, onzekerheid, afwijzing, boosheid etc. Wanneer deze emoties onverwerkt zijn gebleven vormen deze als het ware een traumakristal in ons lichaam. Naast deze emoties wordt ook de totale herinnering van de situatie (kleuren, geuren, geluid, etc.) in ons onderbewustzijn opgeslagen. Wanneer we nu in ons heden geconfronteerd worden (via bijvoorbeeld tv, krant, of anderszins) met een vergelijkbare situatie of onderdelen hiervan, dan bestaat de mogelijkheid dat de opgeslagen emoties zich ontladen waardoor we dit trauma als het ware weer bewust opnieuw kunnen herleven. Daarnaast veroorzaakt het angst, stress, spanning en onrust.

Angsten en fobieën zijn goed op te lossen

Behandelingen binnen de reguliere gezondheidszorg leren ons vaak mentaal om te gaan met een angst. Regelmatig worden medicijnen ingezet om de fysieke en psychische symptomen te onderdrukken. Helaas lossen we daarmee het onderliggende probleem niet op.

In de ruim 10 jaar dat ik met de klachten vanuit mijn Whiplash rondliep, ben ik op zoek gegaan naar de meest effectieve manieren om angsten op te lossen. Alles heb ik bijna wel gedaan om mijn angsten kwijt te raken. Van fysiotherapie, manuele therapie, healings, acupuncturisten, auralezers, pillen slikken en uiteraard er gewoon doorheen gaan. Alles hielp een beetje, maar ik kwam er niet vanaf, tot het punt dat ik een methode ontdekte waarmee ik nu al jaren succesvol mensen kan bevrijden van angst.

Hierdoor krijg je weer vertrouwen in jezelf en het leven terug krijgt. Dat klinkt wonderlijk en zo voelt het ook. Na een aantal sessies ben jij bevrijd van die angst en maak gewoon een afspraak via Info@gelukzitinjou.nl, want …

Geluk zit in jou !

Tot snel 🙂